Росія заборонила імпорт українських труб, картону та одягу

Уряд Росії заборонив імпорт з України низки товарів.

Текст постанови опубліковано на сайті Кабміну РФ.

Згідно з оприлюдненим списком, заборона накладається на імпорт паперу, картону, деяких видів трубної продукції, деяких видів одягу, в тому числі костюмів, жакетів, фуфайок, блейзерів, суконь, спідниць, брюк, комбінезонів, білизни, а також взуття.

З іншого боку, уряд Росії заборонив експорт до України нафти та нафтопродуктів.

Читайте також: РФ заборонила експорт в Україну нафти та нафтопродуктів

Як повідомлялося, 10 квітня Кабінет міністрів України розширив список російських товарів, імпорт яких заборонено. Зокрема, заборона поширюється на формалін і карбамідо-формальдегідний концентрат, пружини для вантажних вагонів, електричну апаратуру для пристроїв залізничної автоматики та зв'язку, а також провідники електричні для напруги понад 1000 В.

У березні 2019 року набули чинності українські санкції щодо 294 юридичних та 848 фізичних осіб. 21 березня у Раді національної безпеки України заявили, що санкції застосовано також до керівництва Ради федерації і депутатів Державної думи Федеральних зборів Росії. РНБО України також запровадило обмежувальні заходи щодо окремих фізичних і юридичних осіб, до яких застосовуються санкції ЄС, США і Канади. Крім того, на підставі пропозицій Національного банку України продовжені санкції щодо чотирьох банків з капіталом держави-агресора.

Україна і Росія запроваджують взаємні санкції з 2014 року, з часу окупації Криму і початку російської агресії на Донбасі.