Порошенко після виборів планує повернутися до питання відкриття ринку землі

Президент України Петро Порошенко обіцяє після виборів активніше працювати із Верховною Радою у питанні відкриття ринку землі.

Про це глава держави сказав під час публічної дискусії з представниками громадянського суспільства та експертного середовища, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Моє завдання одразу ж, як тільки з'явиться така можливість, - зробити комплекс, тобто пакет законопроектів, які дозволять запустити цей прискорювач розвитку економіки держави (відкриття ринку землі - ред). Я наголошую, що зростання добробуту українського громадянина неможливе без розв'язання цього питання”, - сказав Порошенко.

Він зазначив, що не проблема внести законопроекти на розгляд парламенту, набагато складніше ухвалити їх у Раді. “Проблема не внести законопроект, а провести його. І ми це чітко розуміємо. Якби мова йшла перед виборами, то це була б абсолютно безнадійна ідея”, - сказав Порошенко.

Читайте також: Мінагро затвердило нові вимоги до імпорту тварин

Президент неодноразово висловлював думку про те, що відсутність цивілізованого ринку землі - один із факторів, що гальмують розвиток економіки.