Фонд гарантування завершив виплати вкладникам «Терра Банк»

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб 28 березня 2019 року завершив виплати гарантованих сум відшкодування коштів вкладникам ПАТ «Терра Банк».

Про це повідомляє прес-служба ФГВФО.

"28 березня 2019 року уповноваженою особою Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (далі – Фонд гарантування) на ліквідацію ПАТ «Терря Банк» було подано документи до державного реєстратора юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань для державної реєстрації припинення банку як юридичної особи в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань (далі – ЄДР)", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: У Фонді гарантування повідомили, як виводились активи з банку "Київська Русь"

Відповідно до частини сьомої статті 26 Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб» Фонд гарантування завершує виплату гарантованих сум відшкодування коштів за вкладами у день подання документів для внесення до ЄДР запису про ліквідацію банку як юридичної особи. У зв’язку із цим, Фонд гарантування повідомляє про завершення виплати гарантованих сум відшкодування коштів вкладникам ПАТ «Терра Банк».

Як повідомляв Укрінформ, у грудні 2014 року правління Національного банку України прийняло рішення про ліквідацію та відкликання банківської ліцензії ПАТ "ТЕРРА БАНК".