У Нафтогазі заявили про успішну реструктуризацію боргів теплокомуненерго

НАК "Нафтогаз України" заявляє про успішне застосування механізмів реструктуризації боргів підприємств теплокомуненерго протягом поточного опалювального сезону.

Про це інформує прес-служба НАК у Facebook.

"Опалювальний сезон майже завершився. Його важливий підсумок – успішне застосування механізмів реструктуризації заборгованості підприємств ПЕК. Жодне з 82 підприємств, які уклали договори про реструктуризацію, не порушило графіку погашення заборгованості, а п’ять компаній навіть погасили борги достроково", - йдеться у повідомленні.

У компанії зазначили, що "будь-яку боргову проблему можна врегулювати, не доводячи справи до відключення".

"Сподіваємось, що літо пройде з гарячою водою у кранах, а не у каструлях та тазиках", - додали в НАК.

Як повідомляв Укрінформ, п’ять із 82 підприємств, з якими були укладені договори про реструктуризацію заборгованості, уже повністю достроково погасили борги перед НАК «Нафтогаз України» у сумі 220,4 млн грн.

Договори про реструктуризацію заборгованості укладаються на виконання Закону України від 03.11.16 №1730 «Про заходи, спрямовані на врегулювання заборгованості теплопостачальних та теплогенеруючих організацій та підприємств централізованого водопостачання і водовідведення за спожиті енергоносії».

Читайте також: П'ять теплокомуненерго завчасно погасили борг перед Нафтогазом

Першим етапом погашення заборгованості стало проведення централізованих взаєморозрахунків за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на погашення заборгованості з різниці в тарифах на теплову енергію, опалення та постачання гарячої води, послуги з централізованого гарячого та холодного водопостачання та водовідведення.

Другим етапом стала реструктуризація кредиторської заборгованості підприємств теплоенергетики. При цьому не буде враховується сума штрафних санкцій, інфляційних нарахувань та нарахованих відсотків.