В Україну готується зайти найбільша платіжна система Японії

Найбільша платіжна система Японії та одна з п'яти найбільших платіжних систем світу – JCB – може з'явитись на українському ринку вже до кінця 2019 року.

Про це в рамках заходу "Інфодень. Ринок платежів України в 2018 році" повідомила заступник директора департаменту платіжних систем та інноваційного розвитку Національного банку України Ольга Василєва, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Наскільки нам відомо, вони (JCB – ред.) зараз шукають розрахунковий банк-партнер в Україні і готуються до подачі документів. Планують до кінця року виходити на ринок України", - сказала Василєва.

Читайте також: НБУ посилить нагляд у сфері боротьби з відмиванням "брудних" коштів

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці минулого року JCB заявила про зацікавленість у виході на український ринок та намір подати до регулятора відповідний пакет документів найближчим часом.

Згідно з даними міжнародної платіжної системи JCB, станом на кінець 2017 року власниками карток JCB були 117 млн клієнтів; загальний річний обсяг транзакцій платіжної системи JCB становив 281 млрд доларів. На сьогоднішній день платіжні картки JCB обслуговуються у 190 країнах світу. Емісія платіжних карт JCB здійснюється у 23 країнах світу.