Фонд гарантування у березні продаватиме черговий пул активів

У системі ProZorro.Продажі 19 березня 2019 року відбудеться аукціон з продажу пулу активів юридичних осіб, що перебувають на балансі 14 неплатоспроможних банків.

Про це повідомляє прес-служба ФГВФО.

"19 березня – у системі ProZorro.Продажі, відбудеться аукціон з продажу пулу активів юридичних осіб, що перебувають на балансі неплатоспроможних банків. Торги пройдуть за голландською моделлю аукціону", - йдеться в повідомленні.

До складу пулу увійшли права вимоги за 61 кредитом, 7 договорів фінансового лізингу, 6 договорів банківської гарантії та більше 7 тис. позицій дебіторської заборгованості, що перебувають на балансі 14 банків: ПАТ «Діамантбанк», ПАТ «ВБР», ПАТ «Банк Національний Кредит», ПАТ «КБ «Інвестбанк», ПАТ «Радикал Банк», ПАТ «Легбанк», ПАТ «БГ Банк», ПАТ «Платинум Банк», ПАТ «ВіЕйБі Банк», АТ «Банк «Фінанси та Кредит», ПАТ «Укрбізнесбанк», АТ «Дельта Банк», ПАТ «Банк «Київська Русь», АТ «Банк Богуслав».

Середня прострочена заборгованість за кредитами – 5 років. Загальна заборгованість за договорами склала 2 839 млн грн. За 40 кредитами тривають судові провадження. Ще 8 кредитів перебувають на опрацюванні Державної виконавчої служби. Стартова ціна пулу – 563 млн грн.

У забезпеченні за кредитами, зокрема: автосалон, СТО, мийка в Чернівецькій обл., комплекс передпродажної підготовки автомобілів в Дніпропетровській обл., нежитлові приміщення у Києві. Права вимоги за кредитами, включеними до складу пулу, до цього виставлялися на індивідуальний продаж до 15 разів.

Читайте також: Фонд гарантування продає три пули кредитів юросіб, які перебувають у заставі НБУ

Як відомо, на початку липня 2018 року Фонд гарантування представив політику формування пулів корпоративних кредитів. В основу було покладено так званий календарний підхід, коли до складу пулу у хронологічному порядку проведення аукціонів включаються активи, індивідуальний продаж яких не відбувся. Кожен наступний лот починає формуватися автоматично, щойно попередній досягне встановленої нижньої межі щодо розміру пулу – загальна сума заборгованості за кредитами сягне 1 млрд грн.