Укроборонпром закликає переглянути обмеження прибутку для оборонних підприємств

Фото

Керівництво концерну “Укроборонпром” просить відкоригувати обмеження Міністерством оборони рівня прибутку для підприємств, які є виконавцями державного оборонного замовлення.

Про це заявив гендиректор "Укроборонпрому" Павло Букін, повідомляє прес-служба концерну.

“...Негативним фактором, який впливає на розвиток підприємств, є обмеження Міноборони рівня прибутку для виконавців ДОЗ (як приватних так і державних) – 1% на закупівлю комплектуючих і 20% у складі собівартості продукції. Натомість підприємства ОПК виступають за повернення прибутку на рівень 5% та 30% відповідно”, - наголосив Букін.

Як зазначається, запропоновані зміни призведуть до незначних витрат для держзамовників, проте дадуть суттєвий імпульс підприємствам для інвестування коштів у розвиток виробництва, покращення соціальних стандартів працівників тощо.

Ще однією проблемою в концерні називають відсутність ефективного механізму перегляду з Міноборони орієнтовної ціни контрактів навіть за об’єктивних обставин, наприклад, через збільшення постачальниками цін на сировину або підвищення розміру мінімальної заробітної плати, комунальних платежів тощо.

З метою врегулювання згаданих системних проблемних питань концерном підготовлено нову редакцію Закону України "Про здійснення державного оборонного замовлення", яка наразі опрацьовується у державних органах, повідомляє прес-служба “Укроборонпрому”.

Читайте також: Укроборонпром показав модернізовані Т-64, які постачатимуть армії

У Києві, 14 лютого, під головуванням Секретаря РНБО України Олександра Турчинова, пройшло засідання круглого столу "Проблемні питання реформування оборонно-промислового комплексу України".

Під час заходу було обговорено проведення реструктуризації державних підприємств, оптимізації їх виробничих потужностей, створення вертикально-інтегрованих структур за виробничими сегментами на корпоративній основі та побудову сучасної системи управління оборонно-промисловим комплексом.

Фото: сайт Укроборонпрому