Кабмін зобов’яже Нафтогаз встановити населенню безкоштовні лічильники газу

Уряд зобов'яже НАК "Нафтогаз України" за власний кошт встановити лічильники для обліку газу громадянам, витрати НАК будуть враховані у його фінансовому плані.

Про це на засіданні уряду сказав Прем'єр-міністр Володимир Гройсман, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я думаю, усі мають бути зацікавлені в тому, щоб чітко порахувати, хто й скільки газу споживає в Україні, а не так, як сьогодні, коли газовики один на одного списують обсяги газу. Щоб ніхто нічого не крав, треба зробити облік через лічильники. Я подивився на забезпечення лічильниками українських громадян. Побачив, що ще є домогосподарства, у яких немає лічильників", - зазначив Гройсман.

Він наголосив, що завдання встановити лічильники лежить на постачальниках газу.

"Друге рішення, яке ми ухвалимо, полягатиме в тому, щоб рекомендувати Нафтогазу забезпечити всіх громадян безкоштовними лічильниками. Більше того, один з пунктів зобов'яже Мінекономрозвитку врахувати кошти, які будуть витрачені на встановлення лічильників, у фінплані Нафтогазу. Я вважаю, що це справедливо. Ми будемо точно знати, хто і скільки виробляє газу, скільки постачає, скільки споживає", - додав Прем'єр.

Читайте також: Київська “комуналка”: чиновники пояснили, звідки беруться суми у платіжках

Гройсман також доручив Міністерству енергетики та вугільної промисловості забезпечити "жорсткий контроль" виконання цього рішення.

"Кінцева мета - щоб у максимально стислі терміни у кожному домогосподарстві був газовий лічильник за рахунок Нафтогазу. А його витрати ми врахуємо у фінплані", - зазначив Гройсман.