Заходи щодо детінізації зарплат принесли в бюджет понад 1,3 мільярда - ДФС

За рахунок контрольних заходів із детінізації відносин у сфері зайнятості сума надходжень до бюджету зросла на понад 1,3 млрд грн.

Про це повідомляє прес-служба ДФС.

"ДФС продовжує посилювати контроль за тіньовою зайнятістю. За рахунок контрольних заходів з детінізації, які були впроваджені у вересні минулого року, сума надходжень до бюджету зросла на понад 1,3 млрд грн. Так, перераховано понад 590 млн грн податку на доходи фізичних осіб, 49 млн грн – військового збору, 727 млн грн - єдиного внеску та 27 млн грн – єдиного податку", - йдеться в повідомленні.

За словами в.о. голови ДФС Олександра Власова, проведені заходи дозволили не тільки збільшити відрахування до бюджету, але й забезпечити захист прав найманих осіб щодо оплати їх праці, виявити та усунути факти прихованої зайнятості, залучити до державної реєстрації громадян у якості суб’єктів господарювання.

"Це – один з кроків захисту інтересів найманих працівників, тому що саме вони, в першу чергу, повинні бути зацікавлені в легальних відносинах з роботодавцем. Адже «тіньова зарплата» має негативні наслідки, зокрема, відсутність соціальних гарантій, передбачених для працівника", - зауважив Власов.

Читайте також: ДФС позбавлятиме субсидій за зарплату в конвертах

За його словами, з вересня по грудень минулого року роботодавцями легалізовано працю 1,9 млн найманих осіб.

За результатами проведених органами ДФС спільно з управліннями Держпраці перевірок щодо дотримання трудового законодавства роботодавцями, які мають найбільший ризик використання неоформленої праці, офіційно працевлаштовано 2,9 тис. найманих працівників.