Кубів анонсував початок переговорів з Ізраїлем про лібералізацію торгівлі послугами

Україна та Ізраїль збираються розпочати переговори щодо лібералізації торгівлі послугами протягом 2 років після набуття чинності Угодою про зону вільної торгівлі.

Про це на засіданні уряду сказав перший віце-прем’єр – міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Угода про вільну торгівлю, яку ми підписали, охоплює лише торгівлю товарами, однак ми погодилися з Державою Ізраїль, і це закріплено в документі, що розпочнемо переговори щодо лібералізації торгівлі послугами протягом 2 років після набуття чинності угоди. Це той крок, який ми повинні починати вже сьогодні", - сказав Кубів.

Він додав, що після набрання ЗВТ чинності Ізраїль скасує ввізні мита для понад 9% сільськогосподарських товарів та близько 80% промислових товарів з України.

"Наприклад, Ізраїль одразу відкриє свій ринок для українських лікарських засобів, добрив, паперової продукції, будівельних матеріалів, електронних приладів та апаратів, які носять інноваційність. Україна, в свою чергу, скасує ввізні мита на 7% сільськогосподарської продукції та 70% промислової продукції з Ізраїлю. По решті товарів відбувається взаємне поетапне відкриття ринків, яке триватиме від 3 до 7 років, це дасть час бізнесу підготуватися, аби максимально використати можливості вільної торгівлі", - наголосив Кубів.

Читайте також: Угода про ЗВТ з Ізраїлем набере чинності після ратифікації парламентами - Кубів

Як відомо, перший віце-прем’єр – міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів та міністр економіки Держави Ізраїль Елі Коен 21 січня 2019 року підписали Угоду про вільну торгівлю між Україною та Ізраїлем.