Українські міста планують цьогоріч закупити 227 автобусів та 153 тролейбуси

Інфографіка

Українські міста планують у 2019 році закупити 227 автобусів та 153 тролейбуси в рамках проекту Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) "Міський громадський транспорт".

Про це свідчать дані інфографіки від Міністерства інфраструктури, оприлюдненої на офіційному сайті.

Крім того, у рамках проекту також планується закупити 56 трамваїв і 35 вагонів метрополітену.

"Мінінфраструктури спільно з Мінфіном та органами місцевого самоврядування (11 міст) реалізують проект ЄІБ, основні цілі якого - реалізація підпроектів у містах України з розвитку екологічно чистого та соціально значимого транспорту", - повідомляють у міністерстві.

Проектом передбачено оновлення парку автобусів, тролейбусів, трамваїв, вагонів метрополітену, будівництво та реконструкцію трамвайних і тролейбусних ліній, фунікулера, заміну тягових підстанцій, упровадження сучасних систем оплати проїзду та інформаційних систем за рахунок залучених кредитних коштів ЄІБ та ЄБРР.

За інформацією Мінінфрастуктури, у 2018 році в рамках проекту було закуплено 167 тролейбусів, в тому числі 47 з них було поставлено до Одеси, 40 - до Кременчуга, 23 - до Дніпра, 10 - до Рівного, 8 - до Кривого Рогу.

За рахунок цих закупівель Одеса оновила парк тролейбусів на 28%, Кременчук - на 70%, Дніпро - на 17%, Рівне та Кривий Ріг - на 10%.

Читайте також: Цьогоріч розвиток регіонів держава підтримає на понад 30 мільярдів - Зубко

Як повідомлялося, в квітні 2017 року Верховна Рада ратифікувала фінансову угоду між Україною та ЄІБ щодо проекту "Міський громадський транспорт". Загальна вартість проекту становить приблизно 400 млн євро.