Гройсман на Кабміні: Нам потрібна зміна моделі економіки

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що економіка зростає майже два з половиною роки, але поки що це слабо відчутно для українців, і завдання уряду - пришвидшити зростання.

Про це Прем'єр сказав під час засідання уряду 27 грудня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми вже маємо майже два з половиною року економічне зростання. Ми розуміємо, що це достатньо добрі сигнали, які дає національна економіка в тому, що вона починає відновлюватися. Я також розумію, що це зростання поки що слабо відчутно для українських громадян. Тому завдання - пришвидшувати зростання. Нам потрібні інвестиції, модернізація, зміна моделі економіки. Ми запустили ряд інструментів, які кожного місяця і року даватимуть чіткі результати", - зазначив Гройсман.

Читайте також: У Пенсійному фонді сказали, кому чекати на перерахунок із 1 січня

Він додав, що необхідно також запроваджувати інновації в економіці, покращити легкість ведення бізнесу, забезпечити надходження інвестицій в державні підприємства, впроваджувати нові стандарти профтехосвіти, модернізувати інфраструктуру.

"2018 рік був непростим, вдалося утримати фінансову стабільність, забезпечити економічне зростання та необхідні трансформації у різних сферах життя.Чи достатньо цього, щоб люди відчули, що ситуація кардинально змінилася? Зрозуміло, що ні, ми розуміємо, що треба зробити ще дуже багато, щоб по-справжньому відкрити потенціал України", - додав Гройсман.

Він зауважив, що пріоритетом для уряду залишається питання розвитку національної економіки та забезпечення фінансової стабільності наступного року.