НБУ ліквідовує "дочку" російського ВТБ

Національний банк України 18 грудня 2018 року прийняв рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію АТ "ВТБ БАНК".

Про це повідомляє прес-служба НБУ.

"Національний банк України за пропозицією Фонду гарантування вкладів фізичних осіб прийняв рішення від 18 грудня 2018 року № 849-рш про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію АТ "ВТБ Банк", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, Національний банк 13 листопада 2018 року відніс АТ "ВТБ Банк" до категорії проблемних. Тоді ж було встановлено строк для вжиття АТ "ВТБ Банк" плану заходів з приведення своєї діяльності у відповідність до вимог законодавства.

Читайте також: НБУ сподівається, що Сбербанк і Промінвест не повторять долю російського ВТБ

Зважаючи на відсутність реальних дій з боку власників АТ "ВТБ Банк" для запобігання неплатоспроможності, а також відсутність вжитих та реалістичних заходів для покращення ліквідності банку, та у зв'язку з тим, що діяльність АТ “ВТБ Банк” не відповідала вимогам банківського законодавства і нормативно-правовим актам Національного банку України, наприкінці листопада Правлінням Національного банку України 27 листопада 2018 року було прийнято рішення про віднесення АТ "ВТБ Банк" до категорії неплатоспроможних.