Кабмін поділив ДФС на дві служби — митну і податкову

Кабінет міністрів схвалив із доопрацюванням постанову про реорганізацію ДФС шляхом поділу на Державну податкову і Державну митну служби як окремі центральні органи виконавчої влади.

Про це повідомляє прес-служба Мінфіну.

"Проект постанови передбачає поділ ДФС на Державну податкову службу (до складу якої входитимуть підрозділи податкової міліції) і Державну митну службу як окремі центральні органи виконавчої влади. Кабінет Міністрів спрямовуватиме та координуватиме діяльність цих служб через міністра фінансів України", - йдеться в повідомленні.

У Мінфіні зазначають, що для реорганізації ДФС створять комісію, яку очолить заступник міністра фінансів Сергій Верланов.

"Поділ ДФС на дві служби є важливим кроком на шляху до побудови якісної системи адміністрування податків і зборів. Реформа ДФС створить підґрунтя для демілітаризації податкових органів, покращить якість сервісів, які надаються платникам податків, підвищить прозорість та підзвітність роботи податкових та митних органів"», - сказав Верланов.

Конкурс на керівників Державної податкової і Державної митної служб проведуть протягом трьох місяців після затвердження постанови Кабміну.

Читайте також: Місцеві бюджети в листопаді отримали рекордних 23,2 мільярда - ДФС

Постанова враховує рекомендації Міжнародного валютного фонду та завдання, визначені Середньостроковим планом пріоритетних дій уряду до 2020 року.

Як відомо, Державна фіскальна служба - центральний орган виконавчої влади України, діяльність якого спрямовується та координується Кабінетом міністрів України. Утворена згідно з Постановою Кабінету міністрів від 21 травня 2014 року шляхом реорганізації Міністерства доходів і зборів. Міністерство доходів і зборів України (Міндоходів) було створене в уряді Миколи Азарова 24 грудня 2012 року шляхом об'єднання Державної податкової служби України та Державної митної служби України.