Фонд держмайна чекає суду, що розблокує приватизацію ОПЗ

Скасування Київським апеляційним судом 11 грудня кількох позовів дасть змогу уряду затвердити інвестрадника ПАТ "Одеський припортовий завод", відновити випуск продукції й розпочати практичну підготовку ОПЗ до приватизації.

Про це написав керівник Фонду державного майна Віталій Трубаров на своїй сторінці у Facebook.

"Про те, як розблокувати процес підготовки ОПЗ до приватизації та запустити виробництво, обговорили сьогодні з міністром Кабміну України Олександром Саєнком, президентом компанії Pericles Global Advisory Ребваром Берзінджі, який є інвестрадником ОПЗ, Офісом реформ Кабінету міністрів України та представником посольства США Натаном Рінгером", - зазначив Трубаров.

На думку очільника ФДМУ, "надважливе завдання – затвердження радника, відновлення роботи заводу і вирішення питання боргу ОПЗ перед НАК «Нафтогаз» задля запуску виробництва міндобрив".

Читайте також: На приватизовані об'єкти внесли у півтора разу більше інвестицій - ФДМУ

Берзінджі переконаний, що зараз ситуація на ринку покращилася, і продукція ОПЗ буде конкурентною.

"Щойно нікчемні судові позови будуть скасовані, а я сподіваюся, що це буде 11 грудня, Кабмін затвердить радника, і ми зможемо розпочати практичну роботу з боргами, розробити фінансову модель підприємства і провести прозору, успішну приватизацію ОПЗ", - підсумував Трубаров.

Як повідомлялося, Київський апеляційний суд переніс на 11 грудня 2018 року засідання, яке могло розблокувати затвердження Кабміном інвестиційних радників на 5 підприємств великої приватизації, зокрема й на ОПЗ.

Раніше затвердження кількох інвестиційних радників для об'єктів великої приватизації, які були затверджені Кабінетом міністрів, були заблоковані судовим позовом адвокатського бюро «Маршаллєр і партнери» і українською філією «Грант Торнтон». Це - радники Одеського припортового заводу, «Вугільної компанії «Краснолиманська», «Заводу «Електроважмаш», «Об'єднаної гірничо-хімічної компанії», «Індара».

Однак 28 листопада Київський апеляційний суд не розглянув апеляцію ФДМУ.