Южаніна не виключила можливості оподатковування криптовалют

Зміни до Податкового кодексу України не передбачають оподаткування доходів, отриманих від операцій з криптовалютою, але у Раді не виключають, що скоро це буде змінено.

Про це повідомила голова комітету ВР з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна перед ухваленням законопроекту №9260 про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо покращення адміністрування та перегляду ставок окремих податків і зборів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Щодо самих ключових моментів, які є в даному законопроекті, перед тим, як ми перейдемо до поправок, я прошу вибачення за ті цілі блоки, які ми вимушено виключили із даного проекту закону... Це, наприклад, цілі блоки, пов'язані з оподаткуванням доходів, отриманих від операцій з криптовалютою", - сказала вона.

Читайте також: Частота запитів "Біткойн" у Google скоротилася на 93%

Южаніна додала, що було прохання Міністерства фінансів почати спочатку з базових визначень щодо операцій з криптовалютами, а потім підходити до системи оподаткування.

"Я сподіваюся, що наша країна не втратить шанс оподатковувати ті доходи, які отримуються з врахуванням нової тенденції, нового інструменту отримання доходів, все ж таки зможемо оподатковувати в країні такі доходи", - додала Южаніна.

Читайте також: Депутати схвалили поправки до Податкового кодексу

Як повідомлялось, Верховна Рада прийняла зміни до законодавства, що уточнюють порядок адміністрування і підвищують ставки низки податків і зборів для балансування державного бюджету.

Згідно із пояснювальною запискою до проекту, він передбачає підвищення з 1 липня 2019 року ставки акцизного податку на тютюнові вироби на 9%, або відповідно до прогнозованого показника інфляції.

Читайте також: Біткойн впав на 10%, до мінімуму з червня

Законом також вводиться оподаткування на додану вартість для посилок в Україну сумарною вартістю понад еквівалент 100 євро для одного одержувача від одного відправника. Для цієї норми встановлюється перехідний період з 1 січня до 30 червня 2019 року, протягом якого податком буде обкладатися товар вартістю понад еквівалента 150 євро.