На субсидії у проект бюджету заклали 55 мільярдів — Рева

На фінансування програми житлових субсидій у державному бюджеті на 2019 рік закладено 55 мільярдів гривень.

Про це заявив міністр соціальної політики Андрій Рева, інформує прес-служба відомства

"У 2018 році на програму житлових субсидій було закладено 71 мільярд гривень, але з цієї суми майже 18 мільярдів це борги за попередні періоди. До речі, 2018 рік був першим роком, коли уряд не тільки не нарощував борги по субсидіях, але й зменшив їх на 18 мільярдів гривень. Тому, на субсидії було передбачено 53 мільярди гривень, а на наступний 2019 рік передбачено 55 мільярди гривень", - заявив Рева.

Він також зазначив, що відповідно до розрахунків, у тому числі міжнародних експертів, цих грошей має вистачити для фінансування програми.

Рева також зауважив, що протягом двох років комунальні послуги і ціна на газ не зростали, в той же час, він зауважив, "внаслідок пенсійної реформи пенсії зросли на 30 відсотків, а заробітні плати протягом першого півріччя зросли на 25 відсотків".

"Тому, якщо говорити про підвищення тарифів на газ на 23,5 відсотка, що вплине на збільшення тарифу опалення в середньому на 16 відсотків, то можна зробити висновок, що ці цифри корелюються одна з одною, а отже, різких змін у кількості субсидіантів та розмірах субсидій не буде", - додав міністр соціальної політики.

Читайте також: Проект бюджету відповідає програмі співпраці з МВФ – Гройсман

Як повідомляв Укрінформ, Президент Петро Порошенко 12 листопада заявив, що не підпише Держбюджет-2019, якщо уряд не забезпечить на 100% субсидіями тих, хто їх реально потребує. Раніше глава держави поставив завдання уряду розширити програму субсидій та збільшити фінансування цієї програми задля захисту найменш захищених верств населення.