У реконструкцію обладнання ДніпроГЕС-1 інвестують 62 мільйони євро

Фото

Масштабна реконструкція обладнання Дніпровської ГЕС-1 триватиме п'ять років, за цей час в проект буде інвестовано 62 млн євро.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби ПрАТ "Укргідроенерго".

«Роботи з реабілітації обладнання ДніпроГЕС-1 триватимуть упродовж п'яти років та мають фінішувати 2021-го. Зокрема, оновлений третій гідроагрегат має стати до роботи у червні 2020-го року, другий - у жовтні 2021-го. Пуск першого заплановано на кінець серпня 2021-го року. Загалом, у проект буде інвестовано 62 млн євро», - повідомляє «Укргідроенерго».

Масштабна реабілітація обладнання дозволить збільшити сумарну потужність ДніпроГЕСу на 30 МВт та продовжити роботу станції щонайменше на півстоліття.

В «Укргідроенерго» пояснюють доцільність комплексної заміни устаткування тим, що гідроагрегати виробництва американської корпорації General Electric відпрацювали понад 70 років і вичерпали свій ресурс та гарантійні зобов'язання з виробітку електроенергії.

Читайте також: Україна підписала меморандум щодо скорочення неорганізованих викидів метану

Як раніше повідомлялося, наприкінці літа австрійські фахівці почали працювати на майданчику для реконструкції. 27 серпня було виведено з експлуатації третій гідроагрегат, який виробив майже 18 млрд кВт. 26 жовтня зупинено гідроагрегат №2. На черзі - перша машина.

Разом з реконструкцією обладнання на Дніпровській ГЕС-1, тривають роботи з його модернізації на Дніпровській ГЕС-2.

Фото: сайт Укргідроенерго