ЄБРР надасть 15 мільйонів євро кредиту на біогазову установку на Кіровоградщині

Фото

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) підписав угоду з сільськогосподарським холдингом I&U Group щодо надання кредиту у розмірі 15 млн євро для побудови нової біогазової установки.

Відповідну угоду підписали віце-президент ЄБРР Алан Пію та засновник I&U Group Сергій Тарасов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Відповідно до угоди, довгостроковий кредит на суму до 15 млн євро буде наданий I&U Group - вертикально інтегрованому сільськогосподарському холдингу, який займається вирощуванням сільськогосподарських культур і виробництвом цукру в Україні. Кошти кредиту будуть використані для фінансування розробки, будівництва та експлуатації біогазової установки потужністю 6 МВт у Кіровоградській області. Пакет фінансування включатиме в себе кредит ЄБРР розміром 13 млн євро та пільговий кредит Фонду чистих технологій розміром 2 млн євро. Метою проекту є підтримка розвитку відновлювальної енергетики та використання технологій, які сприяють зменшенню концентрації вуглецю у довкіллі. Це перший проект, який підтримуватиметься в рамках Програми використання сільськогосподарських відходів в Україні та фінансуватиметься Фондом чистих технологій. Це також буде перший проект в Україні з використанням інноваційної технології виробництва газу, яка забезпечить скорочення споживання енергії. Залишки від виробництва біогазу будуть використовуватись в якості біодобрив, що частково замінять собою хімічні добрива.

Читайте також: Гройсман обіцяє нову якість медицини за 2-5 років

Як відомо, ЄБРР є найбільшим міжнародним фінансовим інвестором в Україні, з початку діяльності в країні в 1993 році ЄБРР узяв на себе сукупні зобов'язані щодо надання майже 12,1 млрд євро в рамках близько 400 проектів.

Підписання кредитної угоди між ЄБРР та I&U Group / Фото: Аніщенко Сергій, Укрінформ

I&U Group (колишній «Агроспецсервіс») - аграрний холдинг, який понад 20 років реалізовує різні сільськогосподарські проекти в Україні. Компанія займається вирощуванням зернових, олійних культур та цукрового буряка в Кіровоградській області. Її земельний банк складає близько 50 тис. га. Компанія I&U Group орієнтована на експорт зернових, вона входить в п'ятірку найбільш ефективних рослинницьких агрокомпаній України. І&U Group експортує 40% виготовленого цукру.