Аваков відвідав завод Airbus Helicopters, де збирають вертольоти для України

Фото

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков очолив українську делегацію, яка відвідала 4 жовтня завод Airbus Helicopters у французькому місті Мар’ян, неподалік від Марселя у Франції.

На цьому підприємстві виконуватиметься замовлення України на виготовлення та постачання 55 вертольотів різних класів для потреб ДСНС, Національної гвардії, Державної прикордонної служби та Національної поліції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Українська делегація провела переговори з представниками компанії на чолі із Олів’є Мішалоном (Olivier Michalon), старшим віце-президентом Airbus Helicopters, головою її європейської секції. 

З французької сторони було проведено детальний брифінг щодо можливостей підприємства та якостей його продукції. «Ми маємо понад 3000 споживачів по всьому світу. Більша частина з них – невеликі компанії, які володіють 3-5 вертольотами. У цьому сенсі замовлення від України є одним із великих, що розраховане на десятиліття. Ми докладемо всіх зусиль, щоб гарантувати повне задоволення потреб українських замовників», - зауважив під час зустрічі Мішалон.

Аваков назвав контракт на постачання французьких гелікоптерів для потреб його відомства «рішучим та якісним кроком уперед».

«Це дійсно виводить нас на вищий рівень. Технічне обслуговування цих машин здійснюватиметься в Україні. Тож це дійсно інший якісний рівень і з точки зору безпеки польотів, і з точки зору ефективності застосування», - зазначив міністр під час спілкування з українськими пілотами ДСНС і Національної гвардії, які проходять навчання у тренувальному центрі французького підприємства.

«Ви – перші, від вашого успіху багато що залежить. Тож ми покладаємося на вас. До кінця року очікуємо отримати чотири машини: три для ДСНС, одну – для Національної гвардії», - додав міністр.

Читайте також: Французькі коптери Airbus передадуть рятувальникам та Нацгвардії — Аваков

Українська делегація відвідала виробничі приміщення підприємства Airbus Helicopters у Мар’яні, де проводиться складання вертольотів. У цілому підприємство виробляє понад 200 машин на рік. Вертольоти, які закуповує Україна, користуються популярністю у світі, тож на ці машини припадає близько 80 відсотків світового експорту вертольотів такого класу. 

Фото Дмитра Шкурка / Укрінформ