В Україні презентували нову платформу розгляду дозвільних документів у будівництві

Голова Державної архітектурно-будівельної інспекції Олексій Кудрявцев презентував на брифінгу нову відкриту платформу розгляду дозвільних документів у будівництві - "Прозора ДАБІ".

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Державна архітектурно-будівельна інспекція разом із Міністерством регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України реально змінює ті формати, які багато років були у держбудінспекції. Якщо 3-4 роки тому це був чи не найкорумпованіший орган, то сьогодні ми від цього відходимо. Запуск такої платформи - це свідомий крок по боротьбі з корупцією. Коли він запрацює на повну силу, коли до кінця жовтня ми підключимо всі обласні управління, а також запропонуємо усім місцевим органам дежбудінспеції підключитися до цієї системи, буде ефект. Ми плануємо, щоб уся дозвільна документація була у відкритому доступі”, - сказав Кудрявцев.

Читайте також: У Мінрегіоні пояснили, коли треба коригувати уже затверджені проекти будівництва

Він запевнив у тому, що "Прозора ДАБІ" - це дійсно абсолютно нова платформа, яка дозволяє забудовникам, мешканцями, активістам побачити реальну картину видачі дозволів та готовності об'єкту до експлуатації. У публічній площині усі відмови та дозволи, сертифікати, які видаються.

Якщо раніше, зазначив Кудрявцев, забудовник не знав, де саме і на якій стадії, у якого саме архітектора перебуває його пакет документів, то відтепер вже на наступний день після подання документів можна буде побачити, де вони.