Підприємці цьогоріч сплатили на чверть більше єдиного податку - ДФС

Українські платники податку на спрощеній системі оподаткування за 8 місяців 2018 року сплатили до місцевих бюджетів 19 млрд грн єдиного податку, або на 25% більше, ніж на цей час торік.

Про це повідомляє Державна фіскальна служба України.

“Протягом січня-серпня 2018 року платники податків, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, сплатили до місцевих бюджетів 19 млрд грн єдиного податку. Порівняно з відповідним періодом минулого року сума надходжень зросла на 25%. За 8 місяців 2017 року цей показник становив 15,2 млрд грн”, - ідеться у повідомленні.

За інформацією ДФС, переважну більшість сплаченого податку забезпечили фізичні особи-підприємці - 13,5 млрд грн. Це на 28,3%, або майже на 3 млрд грн, перевищує відповідний показник 2017 року. Юридичні особи-підприємці сплатили за цей період 5,5 млрд грн, що на 17%, або на 0,8 млрд грн, більше, ніж за аналогічний період торік.

Із загальної суми єдиного податку 3,1 млрд грн було сплачено платниками у серпні 2018 року (фізичними особами - 2,3 млрд грн, юридичними - 0,8 млрд грн). Динаміка зростання надходжень порівняно із серпнем минулого року - додатково 0,6 млрд грн.

Читайте також: ДФС звітувала про перевиконання плану із надходжень податку на прибуток на 20%

Як відомо, єдиний податок зараховується до місцевих бюджетів, отже, ці кошти йдуть на  фінансування органами місцевого самоврядування регіональних програм та виконання зобов’язань місцевої влади.