НБУ назвав умови для підвищення облікової ставки

Національний банк може схвалити рішення про підвищення облікової ставки у разі загострення ситуації на зовнішніх ринках або появи інших проінфляційних чинників.

Про це йдеться в оприлюднених у понеділок регулятором "Підсумках дискусії членів Комітету з монетарної політики щодо рівня облікової ставки", що відбулася 5 вересня.

"Всі члени КМП погодилися, що в разі загострення ситуації на зовнішніх ринках та/або реалізації інших проінфляційних ризиків Національний банк може вдатися до подальшого підвищення облікової ставки до рівня, необхідного для забезпечення зниження інфляції до встановлених цілей на прийнятному часовому горизонті", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: НБУ підвищив облікову ставку до 18%

Як відомо, Комітет з монетарної політики (КМП) є консультативним внутрішнім органом НБУ, створеним для обміну інформацією та поглядами на формулювання й реалізації монетарною політики для забезпечення цінової стабільності. До складу КМП входить голова НБУ, інші члени Правління НБУ, а також директори низки департаментів.

Як повідомлялося, Правління Національного банку України ухвалило рішення щодо встановлення облікової ставки на рівні 18% річних 6 вересня 2018 року.