НБУ модернізував порядок інкасації коштів та перевезення цінностей банків

Національний банк України модернізував порядок організації інкасації коштів та перевезення валютних цінностей банків в Україні. 

Про це йдеться у постанові Правління Національного банку України від 04 вересня 2018 року № 96 "Про затвердження Змін до Інструкції з організації інкасації коштів та перевезення валютних цінностей банків в Україні", повідомляється на сайті регулятора.

«Зокрема, постановою № 96: визначено перелік документів, що подає банк у разі започаткування нового виду діяльності, а саме інкасації коштів та перевезення валютних цінностей; визначено вимоги щодо наявності ділової репутації керівника підрозділу інкасації банку; уточнено вимоги щодо облаштування панцерованого оперативного автотранспорту; уточнено форми супровідних відомостей з урахуванням змін в готівковому обігу; урегульовано інші питання, пов'язані з удосконаленням організації інкасації коштів та перевезення валютних цінностей», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Суд підтвердив законність визнання ПриватБанку неплатоспроможним

Постанова № 96 набуває чинності з 14 вересня 2018 року.

За даними НБУ, прийняття цього документа зумовлене змінами в українському законодавстві та необхідністю забезпечення сучасних потреб готівкового обігу.