Нафта трохи подешевшала на даних про збільшення комерційних запасів у США

Ціни на нафту трохи зменшилися в середу на даних Американського інституту нафти (API) про збільшення комерційних запасів «чорного золота» в США.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com. 

Вартість бареля листопадової нафти Brent 29 серпня становила $76,15 (- 0,21%). Барель жовтневої нафти WTI торгувався по $68,47 (- 0,09%). Попередні торги за еталонами завершилися на рівні $76,29 і $68,53 відповідно.

Американський інститут нафти (API) повідомив у вівторок, що запаси нафти за тиждень зросли на 38 тисяч барелів до 405,7 мільйона (за станом на 24 серпня). API також повідомив, що запаси в м. Кушинг зросли на 130 тисяч барелів. Офіційні дані Міненерго США буде опубліковано 29 серпня в 17:30 за Києвом.

Між тим, трейдери також оцінюють вплив майбутніх санкцій США проти Ірану, які набудуть чинності з листопада, тоді як багато покупців вже скоротили імпорт нафти від третього за величиною виробника ОПЕК.

Читайте також: Китайські компанії буритимуть 36 свердловин в Україні

Венесуельська державна нафтова компанія PDVSA заявила у вівторок, що вона готова залучити інвестиції у розмірі $430 млн для збільшення видобутку на 640 тисяч барелів на добу на 14 родовищах, хоча деякі аналітики як і раніше з сумнівом відносяться до того, що ці інвестиції будуть зроблені.

«Ми чекаємо зростання видобутку нафти, в країнах, які не входять до ОПЕК, у зв'язку зі скороченням постачань і реалізацією нових проектів», - йдеться в повідомленні для клієнтів Bank of America Merrill Lynch (NYSE:BAC).

«Наразі дефіцит в країнах, що не входять до ОПЕК, досяг 15-місячного максимуму у розмірі 730 тисяч барелів на добу. Проте майже половина цих об'ємів скоро буде відновлена», - сказано в повідомленні.

Офіційні дані щодо запасів і виробництва нафти в США будуть опубліковані в середу Управлінням енергетичної інформації (EIA).

Станом на 11:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 76,19 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 76,28 долара за барель, що на 1 цент нижче рівня закриття торгів ($76,29).