Уряд схвалив Середньострокову стратегію управління держборгом до 2020 року

Кабінет міністрів України 22 серпня 2018 року схвалив проект постанови «Про затвердження Середньострокової стратегії управління державним боргом на 2018-2020 роки».

Про це повідомляється на сайті Міністерства фінансів.

«Стратегією визначено завдання для Мінфіну щодо зменшення боргу до 60% в 2018 році, 52% в 2019 році та 49% в 2020 році. Вона також встановлює якісні цілі, які дозволять не тільки знизити рівень боргу до ВВП, а й покращити його структуру і знизити ризики, які йому сьогодні притаманні.

Документ містить орієнтовний план дій на наступні два роки, який передбачає, зокрема, можливість випуску ОЗДП в євро та інших валютах, з якими українська гривня не має високого рівня кореляції, випуск ОЗДП у гривні для міжнародних інвесторів, розширення співпраці з МФО та урядами іноземних держав щодо пільгового фінансування», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: В Україні відбудеться перший аукціон вживаної сільгосптехніки

Інші заходи, заплановані в рамках Стратегії, скеровані на зміцнення відносин з інвесторами, залучення міжнародних інвесторів на внутрішній ринок України, а також роботу з покращення рейтингу України як позичальника. Результатом дій зі зміцнення інституційної спроможності стане створення Агенції з управління боргом відповідно до найкращих міжнародних практик.