За добу після аварійного відключення газу підприємство Фірташа відновило роботу

Сьогодні о 14 годині відновилось постачання газу на ПАТ «Сєвєродонецьке об’єднання «Азот» після того, як вчора його подачу на підприємство було відключено в авральному порядку.

Цю інформацію в розмові з кореспондентом Укрінформу підтвердив голова профспілкової організації підприємства Валерій Черниш.

«Так, я підтверджую інформацію про те, що ми звертались у всі інстанції з приводу того, що нам незрозуміло на якій підставі вчора було припинено подачу газу. Ми зупинили виробництво, причому ця зупинка була аварійною. Завдяки професійним діям нашого персоналу ми зупинились без порушення норм технологічного режиму. Ми звернулись до Луганської обласної адміністрації; я до народних депутатів звертався від імені колективу, і сьогодні о 14.00 газ знову почав надходити. На даний момент ми готуємо підприємство до запуску», - розповів голова профспілки «Азоту».

Читайте також: Луценко заявляє про можливе відкриття справи на главу ДФС Продана

Сєвєродонецький «Азот» є одним з найбільших в країні виробником мінеральних добрив. Входить до групи компаній OSTCHEM, що контролюється відомим підприємцем, екс-депутатом ВР Дмитром Фірташем.

Підприємство почало переживати труднощі ще до початку подій весни 2014 року, однак з кінця липня цього року вийшло на стабільне виробництво аміаку, а з початку серпня відновило випуск аміачної селітри.

Характерно, що головним комунікатором від ПАТ останнім часом виступає не його керівництво, а профспілкова організація.