Шахтарям мають виплатити зарплатні борги до 26 серпня

Міністерство енергетики та вугільної промисловості має до 26 серпня виплатити всі зарплатні борги шахтарям.

Про це написав у Facebook віце-прем'єр міністр Володимир Кістіон.

“Ситуація непроста, перед Ігорем Насаликом (міністр Міненерговугілля - ред.) стоїть завдання - до 26 серпня виплатити всі зарплатні борги шахтарям”, - написав Кістіон.

Він також зазначив: “Міненерговугілля має результативніше працювати над реформою вугільної галузі, запустити врешті-решт роботу Національноі вугільної компанії. Бо працювати постійно в пожежному режимі неможливо. Потрібно вже перейти до конкретних кроків, які забезпечать країні необхідні обсяги вугілля та впевненість шахтарям у завтрашньому дні!”.

Читайте також: Шахтарям Львіввугілля виплатили 70% зарплати за червень

Кістіон також поінформував, що наразі розробляється план виконання Закону України щодо фінансового забезпечення державного сектора вугільної галузі №8362.

Як повідомляв Укрінформ, 4 серпня Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, коментуючи результати урядової наради за участі керівництва Міністерства енергетики та вугільної промисловості та Міністерства фінансів, зазначив, що до 1 вересня Міненерговугілля і особисто міністр (Ігор Насалик) мають сконцентруватися на пошуку фінансових ресурсів для збільшення добичі і забезпечення ритмічної роботи галузі. Він також нагадав, що тиждень тому поставив конкретне завдання - представити план першочергових дій по виведенню вугледобування із кризи.

20 червня на засіданні уряду Гройсман доручив профільним відомствам напрацювати рішення щодо погашення заборгованості з  виплати зарплати шахтарям, а також повідомив, що ініціюватиме перевірку всієї державної вугільної галузі.

Закон №8362  "Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2018 рік" щодо належного фінансового забезпечення державного сектору вугільної галузі" за основу та в цілому з техніко-юридичними поправками Верховна Рада ухвалила 13 липня. Закон було розроблено з метою підтримки вугільної промисловості України до моменту завершення процесу її реформування.