В Україні побільшало експортерів харчових продуктів - Держспоживслужба

Кількість українських підприємств, які отримали право експорту харчових продуктів тваринного походження, зросла із 690 у жовтні 2017 року до 836 - станом на початок липня 2018 року. 

Про це повідомляє прес-служба Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів  із посиланням на директора департаменту Бориса Кобаля. 

"За останні 9 місяців завдяки спільним зусиллям держави та бізнесу відбулося розширення географії експортних поставок продукції нашої держави та збільшено кількість підприємств, які отримали право експорту харчових продуктів тваринного походження, із 690 у жовтні 2017 року до 836 на початку липня 2018 року», - наголосив Кобаль.

Також він зазначив, що 289 українських підприємства наразі мають право експорту до країн Європейського Союзу, із них - 109 виробників харчових продуктів, в тому числі м'яса птиці, риби, меду, яєць, молока та молочних продуктів.

Читайте також: Міжнародний бізнес проти приватизації державних лісів в Україні - ЕБА

Як повідомляв Укрінформ раніше, за розрахунками науковців Інституту аграрної економіки, частка експорту агропродовольчої продукції в загальному експорті України за січень-червень 2018 року перевищила 37%.

У першому півріччі 2018 року зросла вартість експортних поставок м'яса птиці - зі 196 млн дол. США до 241 млн дол. США, а також масла - з 45 млн дол. США до 74 млн дол. США. Це зумовлено переважно зростанням цін на згадані види агропродукції.