Нафтогаз залучив відому компанію до підготовки відокремлення оператора ГТС

НАК «Нафтогаз України» залучила консалтингову компанію PricewaterhouseCoopers до підтримки роботи з трансформації АТ «Укртрансгаз» та підготовки до відокремлення оператора газотранспортної системи (ГТС).

Про це повідомляє департамент з корпоративних комунікацій Нафтогазу. 

"НАК «Нафтогаз України» залучив консалтингову компанію PricewaterhouseCoopers до підтримки роботи з трансформації АТ «Укртрансгаз» та підготовки до відокремлення оператора газотранспортної системи (ГТС)", - ідеться у повідомленні.

Зазначається, що консультанти розпочали роботу в трьох ключових напрямах.

Перший напрям - ідентифікація та підготовка до передачі ПАТ «Магістральні газопроводи України» газотранспортних активів АТ «Укртрансгаз», які не беруть участі в діяльності з транзиту природного газу. При цьому мають задовольнятися такі критерії: (a) передача активів не ставить під загрозу діяльність із транзиту природного газу або виконання будь-яких зобов'язань по транзитному контракту з ПАТ «Газпром»; (б) така передача активів відповідає всім регуляторним та законодавчим нормам та в) розділення не становитиме ризиків для подальшої фінансової сталості обох операторів.

Другий напрям - розробка плану оптимізації та передачі активів та функцій у філію «ОГТС» АТ «Укртрансгаз» та плану виділення філії «ОГТС» в окрему юридичну особу в складі НАК «Нафтогаз України»

Третій напрям - проведення пілотного проекту з оптимізації та передачі окремих функцій у філію «ОГТС».

Читайте також: Ігноруючи рішення арбітражу, Путін ставить на "свого" кандидата в Україні - Нафтогаз

"Базуючись на результатах проекту, НАК «Нафтогаз України» розпочне процес подальшої оптимізації АТ «Укртрансгаз» та підготовки до відокремлення оператора газотранспортної системи після 2019 року", - підсумовують у департаменті з корпоративних комунікацій Нафтогазу.

Як повідомлялося раніше, наглядові ради НАК "Нафтогаз України" та ПАТ "Магістральні газопроводи України" домовилися про дорожню карту щодо відокремлення оператора газотранспортної системи України (анбандлінгу).