Мінагро розпочало перегляд державного стандарту на пшеницю

Міністерство аграрної політики та продовольства за підтримки проекту IFC "Реформування інвестиційного клімату" розпочало перегляд державного стандарту на пшеницю ДСТУ 3768:2010 "Пшениця. Технічні умови". 

Про це повідомило міністерство.

"В Мінагро спільно з технічним комітетом стандартизації, представниками галузевих асоціацій та української науки за підтримки проекту IFC "Реформування інвестиційного клімату" розпочато перегляд державного стандарту на пшеницю ДСТУ 3768:2010 "Пшениця. Технічні умови". Стандарт є одним із ключових документів, який встановлює вимоги до зерна пшениці на українському зерновому ринку. Вперше широке обговорення ключових змін у стандарті відбулося під час засідання робочої групи з питань функціонування ринку зерна", - йдеться в повідомленні.

"Обов'язковим при опрацюванні нової редакції є збалансування та врахування інтересів вітчизняного виробника, борошномельної та хлібопекарської галузей, а також створення сприятливих умов ведення бізнесу і міжнародної торгівлі", - прокоментувала заступник міністра аграрної політики та продовольства України Олена Ковальова.

Читайте також: Гройсман зібрав нараду з питань протидії контрабанді лісу

Зазначається, що в рамках роботи над стандартом наразі розглядаються пропозиції щодо зменшення кількості класів непродовольчого зерна, а також обговорюється коригування окремих показників якості пшениці, наближення до міжнародних вимог до пшениці.

Оновлена версія документу в цілому буде орієнтована на врахування потреб зернового ринку, зокрема, виробників збіжжя, переробної галузі та компаній, які здійснюють торгівлю зерном. Перший розгляд тексту документу відбудеться у вересні цього року, прогнозують у міністерстві.