НБУ пропонує уточнити порядок ліцензування інкасаторських компаній

Національний банк розробив та пропонує для громадського обговорення проект змін до Положення про порядок видачі юридичним особам ліцензії на надання банкам послуг з інкасації.

Про це повідомляє прес-служба НБУ.

«Розробка Проекту змін зумовлена необхідністю уточнення вимог Положення про порядок видачі юридичним особам ліцензії на надання банкам послуг з інкасації з урахуванням набутого досвіду видачі таких ліцензій юридичним особам», - йдеться в повідомленні.

У НБУ зазначили, що норми цього документа сприятимуть забезпеченню максимально прозорого надання банкам послуг з інкасації, оброблення та зберігання готівки юридичними особами (небанківськими установами). 

Читайте також: Нацбанк залишив незмінним прогноз інфляції на 2018-2020 роки

Проект змін розроблений з метою: уточнення вимог до фінансового стану юридичної особи, конкретизації вимог до ділової репутації юридичної особи, її керівників, власників істотної участі в ній та керівника підрозділу інкасації, встановлення порядку подання відомостей про структуру власності юридичної особи, тощо.

Як відомо, Національним банком України уже видано вісім ліцензій на надання банкам послуг з інкасації - ТОВ "СІТ Сек'юриті", ТОВ "Український сервіс інкасації", ТОВ "Перша інкасаторська компанія",  ТОВ “О-Мега”, ТОВ "Агентство комплексної безпеки - охоронна фірма", ТОВ "Діамант Сек'юриті"; ТОВ "Панорама Прикарпаття" та ПП "Комсервіс-Безпека".