Нафтогаз планує вийти на ринок іноземного капіталу

НАК "Нафтогаз України" оголосив відкриті торги на закупівлю послуг з присвоєння кредитного рейтингу. Це, у свою чергу, має сприяти виходу компанії на ринок іноземного капіталу.

Про це повідомляється на сайті НАК "Нафтогаз України". 

"НАК «Нафтогаз України» оголошує відкриті торги на закупівлю послуг з присвоєння кредитного рейтингу, який сприятиме розміщенню єврооблігацій компанії", - йдеться в повідомленні.

Прогнозується, що потенційними покупцями єврооблігацій можуть бути як європейські, так і американські інвестори.

"Оскільки прогнозується, що потенційними покупцями єврооблігацій можуть бути як європейські, так і американські інвестори, учасник торгів повинен мати статус Національно визнаної статистичної рейтингової організації (nationally recognized statistical rating organization – NRSRO) відповідно до розділу 15Е Закону про цінні папери та біржі від 1934 року Сполучених Штатів Америки", - зазначили в "Нафтогазі".

Також, наголошується, що послуги з присвоєння кредитного рейтингу мають відповідати максимально високим професійним стандартам, що звичайно застосовуються до таких послуг та мають бути надані з дотриманням вимог регламенту (ЄС) №1060/2009 Європейського парламенту та Ради від 16 вересня 2009 року про Кредитні рейтингові агентства.

Читайте також: Борг підприємств перед Нафтогазом за тиждень зменшився на 0,6%

Основні завдання, які мають бути реалізовані, включають: проведення командою аналітиків переможця тендеру аналітичного огляду діяльності компанії, присвоєння кредитного рейтингу на підставі підготовленого аналітичного огляду; оприлюднення кредитного рейтингу компанії англійською мовою на власному офіційному сайті.

Очікувана вартість закупівлі не перевищить 3,99 млн грн.