У ДФС назвали основні порушення, виявлені під час перевірок фізосіб

У результаті перевірок фізичних осіб Державною фіскальною службою названо топ-порушення, серед яких - зволікання із декларуванням доходів, ухиляння від сплати податків при виплаті заробітної плати та недотримання умов спрощеної системи оподаткування.

Про це повідомляє прес-служба ДФС.

«За зволікання із декларуванням своїх доходів два киянина поплатилися великими штрафами.Так, двом фізичним особам у м. Києві у 2015 році банки-кредитори анулювали борг на загальну суму майже 30 млн гривень. Впродовж 2016-2018 років ці фізичні особи не виконали свій обов'язок задекларувати доходи, отримані у вигляді додаткового блага внаслідок прощення банками основної суми боргу, та сплатити відповідні податки. Результати перевірок показали, що сума бюджетних втрат становить 4,8 млн грн, за що нараховано штрафні санкції у розмірі 1,2 млн грн», - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Великий бізнес сплатив понад 150 мільярдів податків за півроку

Окрім цього, до топ-порушень віднесено ухиляння від сплати податків при виплаті заробітної плати, недотримання умов спрощеної системи оподаткування та приховування доходів, що надійшли на розрахункові рахунки.