Гройсман сказав, чому Україні досі потрібна міжнародна фінансова допомога

Україна потребує зовнішніх запозичень від міжнародних фінансових організацій, оскільки країна потребує доступу на зовнішні ринки для перекредитування.

Про це Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман сказав на засіданні Комітету Верховної Ради України з питань економічної політики, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я хочу сказати абсолютно відверто, чому ми потребуємо по сьогоднішній день підтримки міжнародних фінансових організацій. Тому що країну жорстко грабували, і це є правда, на яку ми маємо всім відкрити очі. Ми сьогодні з урядом оголосили початок серйозної боротьби з контрабандою, тому що там лежать десятки мільярдів гривень, які годують кишені тіньовиків з різних органів влади, а люди потерпають від нестачі фінансових ресурсів», - сказав Гройсман.

Читайте також: Підвищувати соцстандарти в Україні заважає зовнішній борг - Гройсман

Він зазначив, що наразі завдання уряду - відкрити можливості для зростання економіки. А для того, щоб забезпечувати стабільність, Україна потребує доступу на зовнішні ринки для перекредитування, для зменшення відсотків тих боргів, які були накопичені раніше.