Підвищувати соцстандарти в Україні заважає зовнішній борг - Гройсман

Підвищувати соцстандарти в Україні заважає зовнішній борг - Гройсман

Укрінформ
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що накопичений зовнішній борг за 2005-2013 роки заважає піднімати соціальні стандарти сьогодні.

Про це він сказав на засіданні комітету Верховної Ради України з питань економічної політики, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"З 2005 по 2013 роки ми, як держава, наростили зовнішніх боргів порядку 50 мільярдів доларів. Тільки в цьому році ми маємо витратити 130 мільярдів гривень на те, щоб обслуговувати ці борги. За наступних п'ять років маємо виплатити 33 мільярди доларів без обслуговування. Це серйозні ресурси, які лягають тягарем на українську економіку, український бюджет і стримують нас у підвищенні соціальних стандартів", - сказав Гройсман.

Він наголосив, що зростання пенсій унеможливлене дефіцитом пенсійної системи.

Читайте також: Уряд завершив минулий рік без зарплатних боргів бюджетникам - Розенко

"Ми сьогодні компенсуємо дефіцит пенсійної системи, який створювався роками, порядком 140 мільярдів гривень. Ми зможемо подолати цей дефіцит у наступні 6-7 років", - додав Гройсман.

Він зауважив, що у наступні 6-7 років треба буде витрачати по 5 мільярдів доларів на погашення дефіциту пенсійного фонду.

Учасники засідання парламентського комітету розглядають звіт про хід і результати виконання програми діяльності Кабінету міністрів України у 2017 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-