Смолій подав до Ради НБУ кандидатури на посади своїх заступників

У Національному банку підтвердили подання головою НБУ Яковом Смолієм до Ради Нацбанку кандидатури Катерини Рожкової щодо призначення її на посаду першого заступника.

Про це в коментарі Укрінформу повідомила прес-служба НБУ.

«У відповідь на ваш запит підтверджуємо, що голова Національного банку Яків Смолій згідно з процедурами зробив відповідне подання до Ради НБУ кандидатури Катерини Рожкової на призначення на посаду першого заступника голови та Сергія Холода - на посаду заступника голови НБУ», - зазначили в прес-службі.

У прес-службі регулятора зазначили, що голова Національного банку сподівається, що Рада НБУ підтримає запропоновані ним кандидатури, і незабаром правління запрацює у повному складі.

Читайте також: НБУ залишив вимогу про обов'язковий продаж половини валютної виручки

Як відомо, згідно із законом України «Про Національний банк України», правління Національного банку складається з шести осіб: голови Національного банку, першого заступника та чотирьох заступників голови Національного банку. Заступники голови Національного банку призначаються на посади Радою Національного банку за поданням голови Національного банку.