У МЕРТ прагнуть увійти у ТОП-50 рейтингу Doing Business

Україна наразі знаходиться на 76 сходинці у рейтингу Світого банку Doing Business та прагне опинитися у ТОП-50.

Про це на 7-му шведсько-українському бізнес-форумі, організованому Посольством Швеції в Україні за підтримки шведської бізнес-спільноти, сказав заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Михайло Тітарчук, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«На сьогодні Україна в рейтингу Doing business займає 76 місце. Ще з самого початку ми були на 153, на сьогодні уряд пришвидшує певні речі і  впродовж 4-5 Кабмінів було відмінено близько 500 застарілих регулятивних актів. Задача стоїть в тому, щоб потрапити до ТОП-50», - сказав Тітарчук.

Читайте також: В Україні готуються підвищити ціни на алкоголь

Він зазначив, що інтерес до українського ринку таких світових гігантів як IKEA та HsM є позитивним сигналом для інших інвесторів.

«Наше завдання - створити умови для іноземного бізнесу, щоб їм було комфортно тут працювати та були створені належні умови, щоб ні уряд, ні держава їм не заважали», - наголосив Тітарчук.

Як відомо, Doing Business - один з найпопулярніших рейтингів Світового банку, який характеризує стан інвестиційного клімату країни. Це результат щорічного дослідження, що оцінює простоту ведення підприємницької діяльності в 190 країнах. Світовий банк розраховує цей індекс з 2003 року за такими критеріями, як легкість відкриття нового бізнесу, отримання дозволів на будівництво, реєстрація власності, отримання позики, захист прав інвесторів, сплата податків тощо.