На Херсонській ТЕЦ заявили про перенесення приватизації на 2019 рік

Херсонська ТЕЦ, яка внесена до затвердженого переліку великих держпідприємств, що планується приватизувати у 2018 році, швидше за все буде виставлена на приватизацію наступного року.

Про це поінформував у виступі на засіданні колегії Херсонської облдержадміністрації, де розглянуто питання "Про підсумки проходження опалювального сезону 2017-2018 років та затвердження першочергових заходів з підготовки підприємств житлово-комунального господарства, паливно-енергетичного комплексу та об'єктів соціальної сфери до роботи в осінньо-зимовий період 2018-2019 років", технічний директор АТ "Херсонська ТЕЦ" Ігор Цицик, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я думаю, що в наступному році (буде приватизація Херсонської ТЕЦ" - ред.). Тому що зараз лише почнуть вибирати радників. Тобто там треба розібратися у тонкощах, підбираючи радників, потім (підібрати - ред.) радників по конкурсу. Я був у Фонді держмайна, і мені говорили, що ймовірність більша, що наступного року", - розповів Цицик.

Як він заявив, у ФДМУ повідомили, що "цей процес вибору радників вимагає проміжку часу, і навряд чи ми встигнемо (у 2018 році - ред.)".

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет міністрів України на засіданні 10 травня 2018 року затвердив перелік із 26-ти великих державних підприємств, які планується приватизувати у 2018 році. 18 із цих 26-ти об'єктів, у тому числі АТ "Херсонська ТЕЦ", перебувають в управлінні Фонду державного майна України.

Читайте також: Старт великої приватизації: Фонд держмайна підписав 22 накази

Херсонська ТЕЦ генерує електричну та теплову енергію. Перша черга Херсонської ТЕЦ була споруджена у 1955-1958 роках, а друга - у 1965-1969 роках. На балансі цього підприємства – 1 котельня, 8 центральних, 15 групових, 56 індивідуальних теплових пунктів, 110 вузлів приєднання опалення i 76 вузлів приєднання гарячого водопостачання, 15 підкачувальних i перекачувальних насосних станцій, близько 191 кілометра теплових мереж.