Гройсман про якість нових доріг: за халтуру платити не будемо

Усі нові дороги в Україні вводитимуться в експлуатацію тільки після проведення тестів на якість.

Про це заявив Прем’єр-міністр Володимир Гройсман під час ознайомлення з перебігом ремонту ділянки траси М-12, яка входить до складу коридору Go Highway, повідомляє Урядовий портал. 

«Дороги будемо приймати тоді, коли по них будуть проведені всі дослідження (якості). За халтуру платити не будемо. Немає сумніву, що та якість робіт, яка вже закладається в технологічний процес, дає можливість отримати гарантію», - наголосив Гройсман.

Він підкреслив значну активізацію розбудови дорожньої інфраструктури в Україні. «До нас  дороги будували кілометрами, ми ж будуємо тисячами кілометрів. І за 5 років всі обласні центри будуть з’єднані хорошими дорогами. Нам на це потрібно близько 300 млрд грн. За 5 років це осяжна цифра, яку можемо направити на зазначені цілі», - сказав Прем’єр-міністр.

Гройсман здійснює перевірку дорожніх робіт на трасі М-12 «Стрий – Тернопіль – Кропивницький – Знам’янка», частина якої – в межах Тернопільської та Вінницької областей - входить до транспортного коридору Go Highway, що з’єднає порти Чорного моря та Балтики. Протяжність переїзду становить близько 240 км. 

Читайте також: Цьогоріч 90 мільярдів піде на модернізацію інфраструктури в Україні - Кістіон

Go Highway складається з трас М-09 Тернопіль – Львів – Рава Руська; М-12 Стрий – Тернопіль – Кропивницький – Знам’янка (Тернопіль – Умань); М-05 Київ – Одеса (Біла Церква – Умань – Одеса); М-14 Одеса – Мелітополь – Новоазовськ (Одеса – Миколаїв – Херсон).

Цього року на виконання робіт за проектом виділено 4 млрд грн. Роботи вже розпочато на 12 об’єктах маршруту, в тому числі на 4 ділянках траси М-12.