ДФС викрила схему із заниження ПДВ на понад 18 мільйонів

Офіс великих платників податків Державної фіскальної служби заявляє про викриття схеми ухилення від оподаткування великим провайдером у сфері зв’язку.

Про це повідомляється на сайті Офісу.

"Схема ухилення від оподаткування великим провайдером у сфері зв’язку зазнала краху. Співробітниками Офісу великих платників податків в ході проведення перевірки підприємства сфери зв’язку встановлено заниження податкового зобов’язання з ПДВ на суму 18,3 млн грн. Крім того, упереджено бюджетне відшкодування на рахунок платника у банку в сумі 1,1 млн гривень", - йдеться в повідомленні.

Так, протягом 2014-2017 років підприємством реалізовано послуги зв’язку нижче їх собівартості, що в результаті призвело до виникнення від’ємного значення з податку на додану вартість та неправомірного формування сум, що підлягають бюджетному відшкодуванню.

"Відповідно до норм Податкового кодексу України у разі постачання товарів/послуг, база оподаткування яких перевищує фактичну ціну постачання, постачальник складає дві податкові накладні: одну - на суму, розраховану виходячи з фактичної ціни постачання, іншу - на суму, розраховану виходячи з перевищення ціни придбання / звичайної ціни. Таким чином, підприємством не задекларовано податкових зобов’язань на 18,3 млн грн та не зареєстровано податкових накладних на загальну суму ПДВ - 7,5 млн гривень", - наголосили в Офісі великих платників податків.

Читайте також: Гройсман каже, що бізнес задоволений новим главою ДФС

Зазначається, що Державною фіскальною службою України у процедурі адміністративного оскарження було підтримано в повному обсязі позицію Офісу.

На сьогодні проводиться процедура судового оскарження.