Зеленський про масовану атаку: Для відновлення пошкоджених енергооб'єктів задіяні всі служби

Відео

У регіонах, де об'єкти енергетики постраждали від російських атак, усі служби цілодобово задіяні на відновленні генерації та розподілу.

Про це сказав Президент Володимир Зеленський у вечірньому зверненні, передає Укрінформ.

"Зараз у багатьох наших областях – Львівщина, Франківщина, Харків та область, Дніпровщина, – в деяких наших регіонах працюють енергетики, ремонтні бригади. Всі необхідні служби задіяні, щоб відновити генерацію та розподіл, які зруйнували російські удари. Максимум можливого обовʼязково буде зроблено, і я дякую всім, хто працює зараз, працював увесь день", - сказав Зеленський.

Він підкреслив, що дуже важливо, аби подібні удари не перетворювались на рутину для світу.

Відео: ОПУ

"Я вдячний усім лідерам, які реагують, які засуджують російський терор, які контактують з партнерами, що мають у себе і ППО, яке могло б працювати в Україні, і відповідні ракети. Щоб терористи програли, солідарність лідерів у захисті від терору має працювати 24/7, так само як і люди, які ліквідовують наслідки ударів, і як наші воїни, які щодня й щоночі роблять усе, щоб тими силами, які є в Україні, зробити якнайбільше для України", - додав Зеленський.

Читайте також: Міненерго закликає партнерів до більш різкої реакції на обстріли РФ енергооб’єктів

Як повідомлялося, у ніч на 27 квітня росіяни атакували об'єкти енергетики у чотирьох областях. Через атаку постраждали чотири теплоелектростанції Групи ДТЕК. Атака також була спрямована на газову інфраструктуру Групи Нафтогаз.

Фото: ОП