ЄС готує для України нову програму залучення інвестицій

Європейський Союз розробляє для України нову програму залучення інвестицій під назвою контракт "Реформи заради інвестицій" (Reform Contract for Investment).

Про це йдеться у статті єврокомісара з політики сусідства та переговорів щодо розширення ЄС Йоганнеса Гана на сайті "Європейської правди"

"Українська держава та її міжнародні партнери мають самі інвестувати кошти – у розвиток приватного сектора, в інфраструктуру, в державні послуги... Наша пропозиція є такою: в рамках нового Зовнішнього інвестиційного плану ЄС цього року для України може бути зарезервовано 1,6 мільярдів гривень (50 млн євро), в тому числі для компенсації кредитування банківськими установами, і зрештою – для інвестування у реальний сектор економіки", - сказав Ган.

Він зазначив, що в масштабах України ця сума не видається аж надто великою, проте за умови розумного використання це дозволить залучити до 16 мільярдів гривень (500 млн євро) приватних інвестицій.

Читайте також: Україна та Єврокомісія почали діалог щодо обмежень на імпорт сталі

За словами єврокомісара, виділення перших 50 млн євро на цей рік відбудеться лише в разі, якщо до літніх парламентських канікул Україна зробить наступні кроки: незалежне регулювання в енергетиці і повноцінна робота членів НКРЕКП, затвердження бізнес-омбудсмена та скасування е-декларування для антикорупційних активістів.