Добір до НКРЕКП: конкурсна комісія "завернула" заяву Вовка через брак досвіду

Конкурсна комісія з добору членів Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, отримала 22 заявки на участь у конкурсі з відбору двох майбутніх членів НКРЕКП.

Про це на засіданні конкурсної комісії з добору НКРЕКП сказала секретар комісії Світлана Голікова, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Станом на 11:00 було подано 23 заяви, одна з них відкликана. Маємо 22 заяви", - сказала Голікова.

Як стало відомо, серед тих кандидатів, які бажають брати участь у другому конкурсі, виявилося 11 заяв від осіб, які брали участь у першому конкурсі. Серед них 4 особи у складі переможців у першому конкурсі. Свою заявку також подав чинний голова НКРЕКП Дмитро Вовк, однак до проходження конкурсу його не допустили через брак досвіду.

Читайте також: Очільник НКРЕКП подав заявку на "другий термін"

"Є питання щодо наявності 5-річного стажу у сфері енергетики, як цього вимагає закон. На підставі наданих документів неможливо зробити висновок про достатність досвіду", - зазначила Голікова.

Водночас Вовк матиме два робочі дні, щоб надати додаткові документи про наявність достатнього досвіду. Якщо такі факти будуть надані, його документи будуть розглянуті ще раз.