Світовий банк готує економічний прогноз для України

Представництво Світового банку 10 квітня презентує економічний прогноз для України.

Про це Укрінформу повідомила координатор зв`язків із медіа Представництва Світового банку в Україні Юлія Мендель.

За її словами, презентацію проводитимуть провідний економіст Фарук Кхан та економіст представництва Світового банку в Україні, керівник програми щодо Білорусі, Молдови та України Анастасія Головач.

За словами віце-президента Світового банку Сірил Муллер, наразі є ключові реформи, які мають стати першочерговими для уряду. По-перше, йдеться про завершення трансформації енергетичного сектору. По-друге, не можна зупиняти реформування банківського сектору. Звичайно, тут найбільш актуальне зараз питання - реформування державних банків. По-третє, одним з двигунів економічного зростання має стати більш продуктивний сільськогосподарський сектор.

Читайте також: Уряд планує за два роки зменшити держборг до 60% ВВП

Муллер також заявив, що Україна повинна виплачувати свої боргові зобов'язання, але при цьому країна не залишиться сам на сам з "борговою" проблемою. Він зазначив про наявність плану фінансування, який допоможе Україні це зробити.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Державної служби статистики України, економіка країни впродовж останніх 8 кварталів демонструє позитивну динаміку розвитку. Так, реальний ВВП України в IV кварталі минулого року в порівнянні з ІІІ кварталом зріс на 0,4%, а в порівнянні з IV кварталом 2016 року зростання становить 1,8%.