НБУ змінив перелік банків для валютних інтервенцій

Список

НБУ затвердив перелік банків для участі у валютних інтервенціях шляхом запиту найкращого курсу у квітні-червні поточного року.

Про це інформує прес-служба регулятора.

"Національний банк України затвердив перелік банків, які зможуть брати участь у валютних інтервенціях НБУ на міжбанківському ринку шляхом запиту найкращого курсу у ІІ кварталі 2018 року", - йдеться у повідомленні.

Згідно з критеріями відбору банків, у валютних інтервенціях шляхом запиту найкращого курсу можуть брати участь 20 установ, які за підсумками попереднього кварталу мали найкращий загальний рейтинг серед банків-учасників міжбанківського ринку.

Цей загальний рейтинг розраховується на основі місця банку в кожному з трьох складових рейтингів, побудованих за трьома прозорими критеріями: обсяг операцій банку з купівлі та продажу іноземної валюти з іншими суб'єктами ринку та Національним банком (питома вага місця в цьому рейтингу в обрахунку загального рейтингу становить 50%), обсяг операцій банку з клієнтами з купівлі та продажу безготівкової іноземної валюти (питома вага місця в цьому рейтингу - 30%) та обсяг активів банку (питома вага місця в цьому рейтингу - 20%).

Читайте також: Міжнародні резерви НБУ скоротилися до $18,2 мільярда

Відповідно до вказаних критеріїв, у IІ кварталі 2018 року до переліку банків-учасників валютної інтервенції шляхом запиту найкращого курсом було додано АКБ "Індустріалбанк" та ПАТ "Кредобанк", і виключено АТ "Прокредит Банк" та ПАТ "Банк Інвестицій та заощаджень".

Таким чином, у квітні-червні брати участь у інтервенціях даної форми зможуть: "Альфа-Банк", "Банк Кредит Дніпро", "ІНГ Банк Україна", "Індустріалбанк", "Глобус", "Креді Агріколь банк", "Кредобанк", "ОТП Банк", "Ощадбанк", "Південний", "ПриватБанк", "ПУМБ", "Райффайзен Банк Аваль", "Сбербанк", "Сітібанк", "Таскомбанк", "Укргазбанк", "Укрексімбанк", "УкрСиббанк" та "Укрсоцбанк".