У Нафтогазі назвали міста, які найбільше скоротили споживання газу

НАК "Нафтогаз України" назвав українські міста, що найбільше скоротили споживання газу станом на 3 березня в рамках заходів з економії.

Відповідні дані опублікував головний комерційний директор НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко на своїй сторінці у у Facebook. 

За його інформацією, 4 міста скоротили споживання більш ніж на 20%: столиця станом на 3 березня спожила на 24% менше, ніж днем раніше, Дніпро - на 32% менше, Миколаїв - на 21% менше, Кременчук - на 35% менше. 

Ряд міст також скоротили споживання більш ніж на 10%: Хмельницький скоротив споживання на 16%, Харків - на 19%, Запоріжжя - на 13%, Херсон - на 17%, Одеса - на 18%, Кропивницький - на 13%, Северодонецьк - на 13%.

Як повідомлялося, у Нафтогазі 1 березня заявили про дефіцит газу в Україні через сильні морози і відмову Газпрому в його постачанні і запропонували обмежити споживання газу.

Читайте також: В Укренерго зафіксували пікове споживання електроенергії на тлі економії газу

2 березня в Україні запровадили відповідні заходи, які, зокрема, передбачають переведення генеруючих компаній з газу на мазут, а також тимчасове закриття навчальних закладів.

У Нафтогазі закликали українців, які мають котли, на один градус зменшити температуру вдень і на два - вночі, а підприємства протягом двох вихідних днів не обігрівати приміщення.

Вже станом на 3 березня споживання скоротилося приблизно на 25 млн куб. м (14%) порівняно з 1 березня.