Депутат про 8-мільярдний штраф Коболєву: Мабуть, вкралася помилка

Ексклюзив

Перший заступник голови Комітету ВР з питань паливно-енергетичного комплексу Олександр Домбровський вважає, що у нарахування штрафу Андрію Коболєву вкралася помилка.

Таку думку він висловив у розмові з кореспондентом Укрінформу.

"Там, мабуть, вкралася якась помилка, і принаймні той коментар, який дав виконуючий обов'язки голови Державної фіскальної служби, який він оприлюднив у себе на сторінці у Facebook, про те, що вони проведуть додаткову перевірку, є підтвердженням того, що це, можливо, якась помилка", - наголосив депутат.

Він висловив сподівання, що ДФС найближчим часом проведе додаткову перевірку і з'ясує цю ситуацію.

"З моєї точки зору, це нонсенс, тому що мова про дуже великі суми, які до Коболєва як до фізичної особи, з моєї точки зору, не мають жодного відношення... Я думаю, що мова йде про позиції, пов'язані з "Нафтогазом", - наголосив Домбровський.

Читайте також: Порошенко просить генпрокурора перевірити штраф Коболєву

Як повідомляв Укрінформ, голова НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв заявив, що отримав від Державної фіскальної служби припис на два штрафи - на суму 7 млрд і 1,3 млрд грн, нараховані за ненадання документів щодо газу, який начебто був поставлений Газпромом на територію ОРДЛО.

Президент Петро Порошенко під час засідання РНБО звернувся до генпрокурора Юрія Луценка з проханням перевірити правомірність нарахування Державною фіскальною службою штрафу Коболєву.