Укрзалізниця залучить кредитні кошти для добудови мосту у Києві

Для завершення будівництва залізнично-автомобільного мосту через річку Дніпро у Києві потрібно ще 1,2 млн грн. В Укрзалізниці розглядають можливість залучення кредитних коштів.

Про це заявив заступник міністра інфраструктури України Юрій Лавренюк, повідомляється на сайті транспортного відомства. 

«Укрзалізниця» розглянула можливість залучення кредитних коштів для завершення робіт з будівництва залізнично–автомобільного мосту через р. Дніпро у м. Києві разом із підходами, введення його в експлуатацію та передачу на баланс КМДА разом із зобов’язаннями за кредитом», - заявив Лавренюк.

За його словами, наразі рівень будівельної готовності становить 82,4%. Лавренюк повідомив, що для завершення робіт за проектом добудови автомобільної складової мосту необхідно близько 1 150 238 тис. грн.

«Ми повинні в найкоротший термін добудувати незавершені складові споруди комплексу та передати автомобільну складову мостового переходу на баланс КМДА», - наголосив посадовець.

За результатами наради у Мінінфраструктури з питань фінансування будівництва мосту, вирішено підготувати пропозиції з точними розрахунками та дорожньою картою для подальшого обговорення питання з потенційними кредиторами.  

У нараді взяли участь представники Київської міської державної адміністрації, «Київавтошляхміст», КК «Київавтодор», ПАТ «Укрзалізниця».

Читайте також: Укрзалізниця підписала угоду з General Еlectric на виробництво локомотивів

Як повідомляв Укрінформ, наразі міст знаходиться на балансі ПАТ «Укрзалізниця». В Мінінфраструктури наголошують на необхідності передати автомобільну складову мостового переходу на баланс КМДА. Залізнична складова має залишитися на балансі ПАТ «Укрзалізниця».

Наразі передача об’єкта унеможливлюється через незавершеність комплексу споруд.