General Electric планує ще два проекти в Україні - голова Національної інвестради

Американська корпорація General Electric планує продовжити співпрацю з Україною, зокрема, у сферах відновлювальної енергетики та охорони здоров'я.

Про це повідомила у коментарі голова Національної інвестиційної ради Юлія Ковалів.

«General Electric розглядає можливість подальшої співпраці з Україною, наступними акцентами в нашій з ними роботі можуть бути відновлювальна енергетика та охорона здоров'я», - сказала вона.

За словами Ковалів, у сфері охорони здоров'я мова може йти про постачання діагностичного обладнання для розвитку телемедицини в невеликих містечках і селах. Наразі Офіс Націнвестради досліджує можливості для реалізації такого проекту в Україні, зазначила вона.

Читайте також: Прихід GЕ в Україну став можливим після переговорів із Трампом — Порошенко

Як повідомляв Укрінформ, 23 лютого компанія General Electric Transportation, що є членом Національної інвестиційної ради України, підписала з ПАТ «Укрзалізниця» рамкову угоду загальною вартістю 1 млрд доларів. Угода покликана покращити транспортну інфраструктуру України та зміцнити її позиції як великого інфраструктурного та торгового хабу в Європі та світі.

Згідно з умовами угоди, GE Transportation та Укрзалізниця домовилися про постачання 200 нових локомотивів з частковою локалізацією виробництва в Україні, а також про модернізацію 75 пар локомотивів Укрзалізниці та забезпечення довгострокового обслуговування усієї обумовленої угодою кількості одиниць тягового парку компанії.